Besök oss

Klaradals kloster med syster Lena

OBS! Restriktioner från 24 november – 22 december

Nu får vi bara samlas 8 personer, därför måste den som vill komma till mässan ringa och höra om det finns plats. (Eller chansa och vara beredd att vända hem).

Besöka klostret kan man göra vid gudstjänsterna i kapellet eller som gäst. Det enklaste sättet att bekanta sig är att komma till kvällsmässan på tisdagar 18.30 och stanna kvar på té och smörgås efteråt. Vi har det så nästan alla tisdagar, någon gång är det retreat och därför
ingen öppen samling efter mässan.
(inget fika efter tisdagsmässan under restriktionsperioden)

Med buss från Göteborg
Gråbosnabben mot Sjövik/Brobacka, resan tar knappt en timme. Stig av vid hållplatsen Hovgårdsvägen, hpl före Sjöviks buss-station. På andra sidan av det röda huset och mini-arenan (”Sjövikslokalen”) går Lindåsvägen, och i kurvan finns infarten till vår tomt.

Med bil
E20 till Lerum, andra avfarten, kör mot Gråbo. Passera genom Gråbo till väg 190, sväng
höger i riktning Sollebrunn. Kör ca 10 km på den vägen, passera den första infarten till
Sjövik och tag in höger vid Hagströms handel, Sjöviksvägen. Kör ca 1 km till skylten Sjövik – där går Lindåsvägen in snett till vänster. Bakom den röda baracken ”Sjövikslokalen”
ligger Klaradals kloster, en stor parktomt med ett ljusgult tvåvåningshus, gästhuset,
flankerat av ett litet eternitklätt annex på ena sidan och en faluröd byggnad med kapell och kloster på den andra. Ingång till kapellet från den sidan som vetter mot Alefjällsvägen.