CD info ”Jag vill väcka morgonrodnaden”

Klostersång möter schlagerton

En ny cd med sånger av sr Lena i Klaradals kloster och erfarne låtskrivaren Calle Lösnitz.
”Jag vill väcka morgonrodnaden” heter den, efter en rad i Psaltaren 108.

Att sjunga sina böner och att sjunga sig in i bibeln har varit en självklar del av kristet liv genom tiderna, inte minst inom klostren. För många människor har andras sångtexter gjort det möjligt att känna igen och uttrycka det som finns i hjärtat av glädje, förtvivlan och längtan efter Gud.

I Klaradals kloster används både den klassiska klostersången och modernare sångsätt. En av systrarna, sr Lena, har satt musik till många texter ur bibeln och även till egna texter. Systrarna gjorde 1999 tillsammans med vänner en cd, ”Tala ut med Gud!”. Den är slutsåld, men finns att lyssna till på klostrets hemsida.

Calle Lösnitz, författare, lärare och musiker i Skövde, är låtskrivare i schlagervärlden med flera guldskivor på väggen. Han har samarbetat med både svenska, danska, norska och engelska artister. Calle har gjort en egen skiva ”Tio spår”, som kom 2002. Han har även gett ut körverket ”Fri att tro” som framförs i Svenska Kyrkan och Frikyrkor. ”Fri att tro” finns även inspelad på CD. Genom sångerna på denna nya skiva vill han dela med sig av sökande, trygghet och glädje.

På 70-talet sjöng och spelade sr Lena och Calle en del tillsammans, och nu har de återknutit till sitt gamla samarbete med ett antal nya sånger. På skivan sjunger sr Lena och Calle en del sånger ensamma och en del tillsammans med flera av systrarna. Sångtexterna kommer dels från bibeln, dels är det sr Lenas eller Calles egna.

 

Jag vill väcka morgonrodnaden
Sång: Systrarna i Klaradal och Calle Lösnitz. Cittra och sång: sr Lena.
Gitarrer, sång, programmering: Calle Lösnitz. Inspelning i Klaradals kloster, klippning och programmering: Lars Ohlsson. Mastrad av Thomas ”Plec” Johansson.

Skivan kan köpas genom kontakt med klostret, se också mer info på www.klaradalskloster.se
Klaradals kloster, Lindåsvägen 22, 443 45 Sjövik, tel 0760-227 327 porten@klaradalskloster.se
Pris: 100 kr plus kostnad för porto och emballage. Beställ så skickar vi med räkning.